Veel gestelde vragen

  • Home
  • Veel gestelde vragen

Alle faq's

Keukenland Design onderscheidt zich door zijn toewijding aan maatwerk, ervaren medewerkers en het werken met uitsluitend merken van A-kwaliteit.
We streven naar een persoonlijke benadering van elk keukenproject, waarbij we de wensen van de klant centraal stellen en streven naar zowel functionaliteit als esthetiek.

Onze Werkwijze

Informatie:

Als u op zoekt bent naar een nieuwe keuken of een keuken renovatie begint u als consument vaak met het verzamelen van informatie. Dit kunt u op veel manieren doen. U kunt hierbij denken aan het bezoeken van websites het opvragen van folders en brochures, het bekijken en verzamelen afbeeldingen op Instagram en Pinterest. Aan de hand van deze informatie begint u zich al een oordeel te vormen hoe u de keuken voor ogen ziet.

Dan komt er een lastige keuze, wie zou u het beste kunnen adviseren en helpen met het realiseren van de plannen. Het ligt voor de hand dat u als eerste de grote keukenwinkels als IKEA, Superkeukens, Grando, Mandemakers, Brugman, de Keukenkampioen  of één van de vele andere keukenzaken gaat bezoeken want daar kunt u immers erg veel opstellingen bekijken.

Wij snappen dit en raden u ook zeker aan dit te doen, maar wij willen u ook vragen om is langs te komen ons, Keukenland Design in Wolvega, u kunt daar ervaren dat een keuken kopen ook anders kan en dat onze unieke methode voor u wel is erg goed uit kan pakken.

 

Contact:

Neemt u gerust contact met ons op want wij vinden het heel normaal dat u als klant met vragen rondloopt en wij zien het als onze taak om u daar een zo duidelijk en eerlijk mogelijk antwoord op te geven. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat de beste reclame de investering in tevreden klanten is en daarom hechten wij er grote waarde aan om, vanaf het eerste contact, eerlijk, duidelijk en transparant met u te communiceren. Wij streven ernaar om in een zo vroeg mogelijk stadium een indicatie te kunnen geven wat de mogelijkheden zijn, wat u van ons kunt verwachten en welke kosten daaraan verbonden zijn. Als u daar positief op reageert, gaan we verder met u in gesprek en, indien gewenst, bezoeken wij u daarna bij u thuis om de situatie te bekijken.

  

Ontwerp en prijsopgave:

Na een goed gesprek in de showroom of bij u thuis maken wij een ontwerp en een offerte van de nieuwe keuken of de renovatie. Als dit klaar is maken wij een vervolg afspraak om dit per onderdeel met u door te spreken. Tijdens dit gesprek geven wij u ook een overzicht van de kosten die het met zich mee brengt.

  

Alleen uw mening telt:

Vanzelfsprekend geeft, bij alles wat wij doen, uw mening de doorslag en omdat wij, vanaf het begin, naar uw mening en wensen hebben geluisterd en volstrekt helder en transparant zijn geweest wat betreft de prijzen en de kosten, kan het niet anders dan als we eenmaal in dit stadium zijn beland, wij elkaar de hand kunnen schudden en Keukenland Design Wolvega uw nieuwe keuken mag leveren of de renovatie van uw bestaande keuken mag uit voeren.

Het proces begint met een grondig consult waarin we uw wensen, behoeften en budget bespreken.
Vervolgens maken we een op maat gemaakt ontwerp, waarbij we rekening houden met uw stijlvoorkeuren.
Na uw goedkeuring beginnen we met de bouw of verbetering, en we zorgen voor een transparante communicatie gedurende het hele proces.
Wij gebruiken hoogwaardige materialen die duurzaamheid en esthetiek combineren.
Onze selectie omvat een breed scala aan afwerkingen, werkbladen en kastmaterialen, en we werken alleen samen met gerenommeerde leveranciers om kwaliteit te garanderen.

Nieuwe keuken kopen of renoveren?

Wanneer is het verstandig om voor een keukenrenovatie te kiezen en wanneer is een nieuwe keuken een betere optie? Keukenland Design Wolvega heeft voor jou de voor- en nadelen op een rijtje gezet. Zo kan je zelf ontdekken wat voor jouw keuken de beste oplossing is. In de meeste gevallen levert het opknappen van de keuken vele kostenvoordelen op. Echter wanneer een keukenrenovatie een te grote omvang krijgt, kan een nieuwe keuken meer voordeel opleveren.

Wil je meer te weten komen hierover? Lees dan rustig verder. Onze ervaren adviseurs geven je graag tips rondom de keuze om wel of niet te renoveren.

 

Verschillende mogelijkheden van renoveren.

Als eerste is het van belang om te realiseren dat er verschillende mogelijkheden zijn op het gebied van renoveren. Wil je bijvoorbeeld alleen de keukendeuren laten overspuiten of kies je voor het volledig vervangen van de keukenfronten van de bestaande keuken.  Dit zijn twee mogelijkheden, maar logischerwijs zijn er nog veel meer opties te bedenken om de keuken te voorzien van een nieuw uiterlijk.

Je kan ook de grepen of het werkblad vervangen ook dit zal een hele verandering zijn. Wil je meer comfort? bijvoorbeeld meer voorraadladen of hogere wandkasten? Welicht zijn er ook 1 of meer apparaten in de keuken aan vervanging toe. Het is van belang om je te realiseren dat hoe meer je jouw keuken wilt vernieuwen, hoe minder interessant een renovatie kan zijn. Benieuwd wanneer een keukenrenovatie wel of geen voordeel biedt? Lees dan verder.

 

Voordelen van een keukenrenovatie:

1.Een van de belangrijkste voordelen van het renoveren van jouw keuken is dat een keukenrenovatie vaak goedkoper is dan een nieuwe keuken. Alhoewel het opknappen van een keuken relatief goedkoop kan zijn, kunt u door middel van een keukenrenovatie wel jouw keuken voorzien van een compleet nieuwe ‘look’. Voor wie graag een nieuwe keuken wil, maar momenteel niet voldoende budget heeft om een nieuwe keuken aan te schaffen, is het renoveren van uw huidige keuken de perfecte oplossing.

2.Een ander belangrijk voordeel is dat door middel van het opknappen van de keuken de waarde van uw huis aanzienlijk kan stijgen. Aangezien een keukenrenovatie minder kost dan het plaatsen van een nieuwe keuken, is het mogelijk om uw huis in waarde te laten stijgen door deze renovatie. Dit is natuurlijk afhankelijk van een aantal factoren, zoals de grootte van de renovatie. Onze keukenexperts kijken graag met je mee naar wat voor jou de meest voordeligste optie is om uw keuken zoveel mogelijk in waarde te laten stijgen.

 

Nadelen van een keukenrenovatie:

Natuurlijk zijn er ook een aantal nadelen verbonden aan het renoveren van uw keuken:

1.Als eerste is de indeling van een keuken moeilijk te wijzigen aan de hand van een renovatie. Indien je dit toch graag wilt, stijgen de kosten van de renovatie aanzienlijk. Dit kan ervoor zorgen dat het aanschaffen van een nieuwe keuken mogelijk interessanter wordt. Wil je de gehele indeling van uw keuken veranderen? Dan raden wij je dus ook aan om voor een nieuwe keuken te kiezen.

2.Tot slot tovert een keukenrenovatie een keuken niet om tot een nieuwe keuken. Als de keuken van ouderdom uit elkaar valt, dan is het niet verstandig om alleen enkele onderdelen, zoals de keukendeurtjes of het keukenblad, te vervangen. De keuken kan er dan misschien wel beter uit zien, maar zal nog maar een paar jaar meegaan. Het is dus noodzakelijk om altijd rekening te houden met de huidige staat van uw keuken.

 

Kosten van een keukenrenovatie:

De kosten van de materialen van een gemiddelde keukenrenovatie liggen gemiddeld tussen de 500 en 3.000 euro.

Dat is een stuk lager dan een compleet nieuwe keuken met prijzen tussen de 6.000 en 20.000 euro. Het renoveren van de keuken kost niet alleen minder maar het is ook sneller af zodat je minder lang in de rommel zit.

Maar het is en blijft Maatwerk, daarom maken wij graag een offerte voor u op maat.